De Pax

In de nacht voor zomerkamp in 2017 liep de Pax onder water. Hoe is het nu met de Pax?

We zijn een eind op weg: Maar we hebben je hulp nog heel hard nodig!

september 2019

Zomerkamp was fantastisch! We zijn ontzettend blij dat we met ons clubje weer op onze eigen Pax konden slapen, nadat we twee jaar te gast mochten zijn bij Zeekadetkorps Waalwijk.  (En daar zijn we ze heel dankbaar voor!)

Maar hoe is het nu met de Pax? Die ligt na bijna een jaar weer op haar eigen plek in Oosterbeek. Het is de bedoeling dat de wederopbouw (kooien, kombuis, aftimmering, etc.) de komende maanden in rap tempo wordt voortgezet. Hulp in de vorm van geld of professionele handen uit mouwen is daarbij nog steeds bijzonder hard nodig. Wil je helpen? Neem dan contact op via info@zkkarnhem.nl of doneer! 

Doneer!

Elke bijdrage is van harte welkom op NL30ABNA0560323042
t.n.v. Zeekadetkorps “Willem Ruys” Arnhem.

De Pax in Oosterbeek

juli 2019

Het valt niet mee om voldoende middelen en mensen te vinden om de Pax weer in volle glorie te herstellen. Tot de dag voor zomerkamp is het spannend of het sanitair klaar zal zijn. (Want zonder sanitair geen kamp op onze Pax.) Maar het lukt! En we kunnen na twee jaar weer met ons eigen schip op kamp. Op de eerste dag wordt zelfs de ketel voor het warme water pas weer in bedrijf genomen.

Ook deze keer kwam Omroep Gelderland vlak voor vertrek nog even poolshoogte nemen.

juli 2017

In juli 2017, vlak voordat we op zomerkamp zouden gaan, stroomden door een onverklaarbare storing honderden liters water de Pax binnen. De schade was zo groot dat de hele binnenkant van het schip gestript moest worden.

Hart van Nederland en Omroep Gelderland besteedden er in hun televisieuitzendingen aandacht aan.

Wil je zeekadet worden?

Ben je enthousiast geworden door alle informatie op deze site? Wil je zelf meemaken hoe het zou zijn om zeekadet te worden? Dan ben je van harte welkom om zonder verplichtingen een paar keer mee te doen. Meld je aan via het contactformulier.  Je draait dan een week of vier mee zodat je echt kunt ervaren wat het is om zeekadet te zijn. Als je na die periode nog steeds zo enthousiast bent (en wij kunnen ons niet anders voorstellen) dan word je betalend lid en hoef je je geen zaterdag meer te vervelen.

Zeekadetkorps Nederland

Op de site van Zeekadetkorps Nederland vind je nog veel meer informatie. Bijvoorbeeld over alle andere korpsen in Nederland en de geschiedenis van het zeekadetkorps.