WIE ZIJN WIJ ?

Wij zijn het Zeekadetkorps Willem Ruys. We zijn een hele gezellige club die haar basis heeft in de buurt van Arnhem (Oosterbeek) en dat is een mooi en speciaal plekje. Ons Zeekadetkorps bestaat uit kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar uit Arnhem en omstreken.
Er zijn in Nederland 22 Zeekadetkorpsen actief en in de rest van de wereld nog veel meer, zoals in Engeland, Schotland, Canada, Verenigde Staten, Belgie, Zweden,Bermuda, Korea, Japan en Zuid Afrika. Wil je hier meer over weten, ga dan naar de internationale site.

Maar wat is nu eigenlijk een Zeekadetkorps?

Een Zeekadetkorps is een maritieme jeugdvereniging en dat betekent dat we allerlei activiteiten doen met kinderen op en rond het water. Eén van onze motto’s is “Waterpret, word Zeekadet”. Lol hebben is dus heel belangrijk bij ons.
We zijn lang geleden opgericht door de Koopvaardij en Koninklijke Marine. Zij wilden namelijk graag dat kinderen interesse kregen in de maritieme wereld en zouden gaan varen. Daarom is het officiële motto van het Zeekadetkorps Nederland “Wijs de jeugd de weg naar zee”. We vinden het belangrijk dat je niet alleen lol hebt, maar ook iets leert. We besteden dan ook veel tijd aan opleidingen en hoe je aan boord van ons schip de Pax moet leven. Stapje voor stapje leren we de kinderen om een volwaardig bemanningslid te worden. Misschien zit er zelfs wel één bij die later de Commandant (kapitein) wordt.

We voelen een warme band met het water, want water heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. De Nederlandse scheepvaart,scheepsbouw, visserij, Koninklijke Marine, binnenvaart, baggerij, offshore en havenbedrijven dragen bij aan die band met het water. Twee zaken bepalen het voortbestaan van de bedrijfstak, namelijk goede opleidingen en jongeren die deze opleidingen willen volgen. De jeugd van vandaag is de werknemer van morgen. Daar willen we graag een steentje aan bijdragen.
Als je meer wilt weten van deze dynamische, avontuurlijke en opwindende jeugdvereniging, ga dan naar contact en stuur een e-mail!