Onze schepen

Het Zeekadetkorps heeft diverse schepen in haar bezit.

Pax
Dit is onze trots. De Pax is in 1953 gebouwd op de scheepswerf Gebroeders van Eyk te Sliedrecht. Het schip is onder andere in dienst geweest bij de Koninklijke Marine als logementschip voor duikers en mariniers die op oefening waren. Haar nummer was Y8500. Toen de Marine het schip afstootte is het in 1998 naar ons Zeekadetkorps gegaan. Sindsdien hebben we er al vele uren mee gevaren. Het schip heeft een lengte van 33 meter, breedte van 5,40 meter en diepgang van 1,2 meter.

Ponton
Het ponton is in 1999 aangeschaft als vervanging van de Zeemeeuw die hoognodig aan vervanging toe was. Op het ponton is een leslokaal, kleding magazijn en administratiehut aanwezig. Tevens is er een werkplaats waar we de vletten in kunnen takelen zodat we beschut onderhoud kunnen doen.

 

 

Vletten
We hebben 3 kleine zeilboten (vletten) waar de jeugd mee zeilt. Dit zijn de ZKA1, ZKN91 en de ZKN110.

 

 

 

MOB boot
De Pax beschikt ook over een kunststof boot dat als Man OverBoord (MOB) boot dient. Aan deze boot hangt een 28 pk buitenboord motor.

 

 

 

WR1 sloepen
Deze sloepen zijn niet van het Zeekadetkorps maar van de Koninklijke Marine. We mogen deze echter wel veel van de Marine lenen voor instructie zeilen en tijdens zomerkampen. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, vooral als het windkracht 6-7 is en ze als een speer er vandoor gaan.