Activiteiten

Elke zaterdag komen de zeekadetten van 12.00 uur tot ca. 17.30 uur samen aan boord van de Pax.

Korpsdag

Elke zaterdag

12.00 – ca. 17.30 uur

Locatie

Oosterbeek

Ons korpsschip de Pax ligt bij de camping Oosterbeeks Rijnoever, Polderweg 1, 6862 VX Oosterbeek.

Wat doen we op een zaterdag?

Op een zaterdag starten we met baksgewijs: Alle kadetten en officieren komen aan dek en je krijgt te horen wat we die dag gaan doen. Vaak starten we met wat theorie en daarna gaan we aan de slag. Zeilen, roeien, kanoën, wrikken en als het lekker weer is gaan we natuurlijk ook zwemmen. Maar we zijn regelmatig ook bezig met kleine onderhoudswerkzaamheden, want de vloot moet natuurlijk wel in topconditie blijven.

Elk jaar worden er kampen georganiseerd. Tijdens deze kampen wordt het geleerde in de praktijk gebracht; de hofmeesters slaan aan het koken, de machinisten zorgen dat alles blijft draaien en de nautische dienst zorgt dat het schip gevaren wordt. Daarnaast wordt veel tijd besteed aan zeilen, roeien, het maken van trektochten, zwemmen en ga zo maar door; alles op, rond in en met het water.

Kadetten in actie

 

Wil je zeekadet worden?

Ben je enthousiast geworden door alle informatie op deze site? Wil je zelf meemaken hoe het zou zijn om zeekadet te worden? Dan ben je van harte welkom om zonder verplichtingen een paar keer mee te doen. Meld je aan via het contactformulier.  Je draait dan een week of vier mee zodat je echt kunt ervaren wat het is om zeekadet te zijn. Als je na die periode nog steeds zo enthousiast bent (en wij kunnen ons niet anders voorstellen) dan word je betalend lid en hoef je je geen zaterdag meer te vervelen.

Zeekadetkorps Nederland

Op de site van Zeekadetkorps Nederland vind je nog veel meer informatie. Bijvoorbeeld over alle andere korpsen in Nederland en de geschiedenis van het zeekadetkorps.