De vloot

 

 

 

 

 

Pax

Het korpsschip Pax was een ondersteuningsschip voor duikers van de marine.  Het schip is geschikt voor alle binnenwateren en biedt slaapplaats aan 20 zeekadetten. Aan boord bevinden zich twee douches en drie toiletten.

In juli 2017 is de Pax door een storing volgestroomd met water. Op dit moment werken we hard aan de wederopbouw. Meer hierover lees je op de eigen pagina van de Pax.

 

MOB

De MOB (Man Overboord Boot) ligt op het dek van de Pax en wordt gebruikt om bijvoorbeeld de vletten snel te kunnen verplaatsen.

Vlet

Ons korps beschikt over twee vletten: kleine sterke metalen bootjes waarin je leert roeien, zeilen en wrikken. 

RS Quest

Dit snelle zeilbootje wordt gebruikt om te leren varen in een snelle, polyester zeilboot. Het zeilen is totaal anders dan in een vlet. Met de RS Quest worden regelmatig zeilwedstrijden gehouden met andere korpsen door heel Nederland.

Zeilen in WR-1 sloepen

Tijdens de zomerkampen wordt er vaak gezeild in de WR-1 sloepen. Deze WR-1’s zijn dan in bruikleen van de Koninklijke Marine.

Wil je zeekadet worden?

Ben je enthousiast geworden door alle informatie op deze site? Wil je zelf meemaken hoe het zou zijn om zeekadet te worden? Dan ben je van harte welkom om zonder verplichtingen een paar keer mee te doen. Meld je aan via het contactformulier.  Je draait dan een week of vier mee zodat je echt kunt ervaren wat het is om zeekadet te zijn. Als je na die periode nog steeds zo enthousiast bent (en wij kunnen ons niet anders voorstellen) dan word je betalend lid en hoef je je geen zaterdag meer te vervelen.

Zeekadetkorps Nederland

Op de site van Zeekadetkorps Nederland vind je nog veel meer informatie. Bijvoorbeeld over alle andere korpsen in Nederland en de geschiedenis van het zeekadetkorps.