De Pax

In de nacht voor zomerkamp in 2017 liep de Pax onder water. Hoe is het nu met de Pax?

We zijn een eind op weg: Maar we hebben je hulp nog heel hard nodig!

oktober 2020

De eerste update sinds 11 maanden, maar dat betekent niet dat de opbouw van de Pax al die tijd heeft stilgelegen. Ondanks (en rekeninghoudend met alle veiligheidsrichtlijnen rondom) Corona is er de afgelopen weken behoorlijk wat werk verzet.

  • De voordeur is klaar.
  • Het kabelgat is om door een ringetje te halen.
  • De zonnepanelen zijn geplaatst.
  • De omvormer hangt.
  • De frames voor de wanden van de slaapverblijven staan op hun plek.

We zijn ontzettend blij met de inzet van niet alleen onze eigen leden, maar ook iedereen buiten het korps die belangeloos zijn tijd en energie voor ons wil inzetten.

De zonnepanelen zijn geplaatst.

De omvormer hangt.

De voordeur is klaar.

En de wanden …

… van de slaapverblijven …

… staan inmiddels ook op hun plek.

Een angstaanjagend …

… goed-georganiseerd kabelgat.

november 2019

We hebben weer een werkende cv-installatie op de Pax! En dat is goed nieuws, want de eerste nachtvorst hebben we al achter de rug en als we de voorspellingen moeten geloven zou het wel eens een hele koude winter kunnen gaan worden.

Het volgende doel is de installatie van een flink aantal zonnepanelen op het dak van het ponton. Zo kan de verwarming permanent aan blijven zonder dat daar een brander bij nodig is. Wel zo veilig én natuurlijk duurzaam!

Net als tijdens zomerkamp hebben we de afgelopen weken kunnen merken hoe goed de Pax nu geïsoleerd is. Tijdens de extreme hitte in de week van zomerkamp bleef de temperatuur aan boord van de Pax relatief aangenaam. En ook tijdens de eerste echt koude dagen van dit najaar bleef het aan boord met alleen een straalkacheltje nog prima te doen. Als straks de zonnepanelen in bedrijf zijn genomen zal de temperatuur constant op minimaal 15°C worden gehouden.

Ondertussen wordt er natuurlijk ook gewerkt aan de plannen voor de verdere opbouw van o.a. de kooien en de kombuis.

Hulp in de vorm van geld of professionele handen uit mouwen is daarbij nog steeds bijzonder hard nodig. Wil je helpen? Neem dan contact op via info@zkkarnhem.nl of doneer!

Doneer!

Elke bijdrage is van harte welkom op NL30ABNA0560323042
t.n.v. Zeekadetkorps “Willem Ruys” Arnhem.

De Pax in Oosterbeek

september 2019

Zomerkamp was fantastisch! We zijn ontzettend blij dat we met ons clubje weer op onze eigen Pax konden slapen, nadat we twee jaar te gast mochten zijn bij Zeekadetkorps Waalwijk.  (En daar zijn we ze heel dankbaar voor!)

Maar hoe is het nu met de Pax? Die ligt na bijna een jaar weer op haar eigen plek in Oosterbeek. Het is de bedoeling dat de wederopbouw (kooien, kombuis, aftimmering, etc.) de komende maanden in rap tempo wordt voortgezet. 

juli 2019

Het valt niet mee om voldoende middelen en mensen te vinden om de Pax weer in volle glorie te herstellen. Tot de dag voor zomerkamp is het spannend of het sanitair klaar zal zijn. (Want zonder sanitair geen kamp op onze Pax.) Maar het lukt! En we kunnen na twee jaar weer met ons eigen schip op kamp. Op de eerste dag wordt zelfs de ketel voor het warme water pas weer in bedrijf genomen.

Ook deze keer kwam Omroep Gelderland vlak voor vertrek nog even poolshoogte nemen.

juli 2017

In juli 2017, vlak voordat we op zomerkamp zouden gaan, stroomden door een onverklaarbare storing honderden liters water de Pax binnen. De schade was zo groot dat de hele binnenkant van het schip gestript moest worden.

Hart van Nederland en Omroep Gelderland besteedden er in hun televisieuitzendingen aandacht aan.

Wil je zeekadet worden?

Ben je enthousiast geworden door alle informatie op deze site? Wil je zelf meemaken hoe het zou zijn om zeekadet te worden? Dan ben je van harte welkom om zonder verplichtingen een paar keer mee te doen. Meld je aan via het contactformulier.  Je draait dan een week of vier mee zodat je echt kunt ervaren wat het is om zeekadet te zijn. Als je na die periode nog steeds zo enthousiast bent (en wij kunnen ons niet anders voorstellen) dan word je betalend lid en hoef je je geen zaterdag meer te vervelen.

Zeekadetkorps Nederland

Op de site van Zeekadetkorps Nederland vind je nog veel meer informatie. Bijvoorbeeld over alle andere korpsen in Nederland en de geschiedenis van het zeekadetkorps.