Baksgewijs

Aantreden!!

 

 

 

 

Dé allerleukste club van Nederland!

Welkom

“Attentie, digitaal baksgewijs voor alle hens”. “Herhaling: digitaal baksgewijs voor alle hens”. “Uit!”

“Zeekadetkorps, luistert…… uit!, Geeft…..Acht!!

“In de lijn naar Rechts……….RICHTEN!, Houding………staat. Op de plaats………RUST!”

“Goedemiddag allen, welkom op deze bijzondere korpsdag! Bijzonder, omdat we niet bij elkaar zijn. Toch zijn jullie in grote getale gekomen, en daar zijn we heel blij mee! Omdat wij van het Zeekadetkorps ons niet laten tegenhouden, gaan we gewoon hiér verder waar we gebleven zijn! Goed, de onderofficier gaat de korpsdag verder indelen. Een hele fijne dag allemaal!”

Uitleg en opzet
We zijn nog in de opstartfase en misschien is nog niet alles volledig klaar. Maar we wilden jullie niet langer laten wachten. We kunnen in ieder geval aan de slag. Als je bovenstaande menu zal dit voor zich spreken.

Baksgewijs
Tijdens baksgewijs word je net zoals elke zaterdag welkom geheten. Daar zullen we ook het digitale baksgewijs houden. Net als tijdens de normale baksgewijs zullen we je uitleggen wat er die zaterdag op het programma staat.  

Lessen
Om bevorderd te worden naar een volgende rang of voor het behalen van een brevet moet je een aantal vaardigheden bezitten. Deze vaardigheden doe je normaal op zaterdag om lessen volgen en die dingen in praktijk toe te passen. Doordat er nu geen opkomst is ligt het opleidingsprogramma eigenlijk stil. Wij vinden dat zonde en daarom willen we je de kans geven om de lessen te volgen en daardoor ervoor te zorgen dat je niet straks een paar maanden later pas bevorderd wordt of dat brevet behaald.   

Pikheet
Uiteraard moet er ook ontspannen worden en dat doen we altijd tijdens pikheet. Dat is hierbij ook het geval. Onder dit kopje kun je chatten met ander kadetten maar kun je ook naar een aantal filmpjes kijken die met scheepvaart te maken heeft. Zeg maar leerzaam ontspannen ?   

Praktijk
Het woord zegt het al. Dat zijn doe dingen. Voor de eerste zaterdag hebben we een foto quiz. Per zaterdag zal er een andere activiteit zijn.  

 

“Het geheel geeft…………ACHT!”

“Ingedrukt………….MARS!!

 

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.